Brasov Heroes

Abilitatea învinge dizabilitatea

Diferența constă în abilități, nu dizabilități, iar Petru Pungă, sportiv multidisciplinar în fotoliu rulant, arată cum performanţa învinge limitările fizice și ce presupune acceptarea loială a regulilor, indiferent de sportul practicat. 


Petru crede că trebuie să îţi doreşti să faci mult mai mult. El și-a dorit şi a reușit. Fără a avea echipament professional, a devenit campion național la tenis în scaun rulant, face parte din Lotul Paralimpic Național și reprezintă România la toate turneele internaționale. Următoarea provocare o reprezintă participarea în delegația Națională a României la Jocurile Paralimpice din Rio de Janeiro 2016. 

Pentru a realiza acest lucru este necesară participarea la cât mai multe turnee internaţionale, pentru a acumula puncte necesare calificării la Rio. Participarea în turneele internaționale implică peste 95% din efortul său fizic și 5% efortul vostru. Are speranţa că va câştiga încrederea şi sprijinul dumneavoastră, pentru a reprezenta România la acest eveniment atât de important pentru el şi pentru cei care îndrăgesc acest sport. 

Prin sport, Petru a învățat că nu există probleme, ci doar soluții și arată societății că deși este văzut ca o persoană în scaun, el de fapt este un om care utilizează un scaun. Integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi se bazează pe comunicare, iar sportul este una dintre cele mai potrivite modalități de comunicare şi socializare la acest nivel. Sensibilizarea publicului cu privire la dizabilitatea fizică. Sportul îi scoate pe oameni din starea de izolare, creează legături puternice sociale şi emoţionale şi generează sentimente pozitive. Tenisul în scaun rulant încurajează auto-exprimarea şi deschide noi perspective de gândire şi acţiune. Trebuie să oferim societăţii şi o altă imagine a dizabilităţii, care în armonie cu sportul dovedeşte că fiecare om poate fi valoros pentru societate, atunci când i se oferă o şansă.

 

Puteți susține acest proiect alergând pentru cauză sau donând. Pentru înscrieri, accesați link-ul: http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiect.php?pid=29